Federica Mogherini, comisarul pentru Afaceri Externe al UE, l-a invocat joi pe Allah în legătură cu noul tratat economic și politic cu Azerbaidjanul.
Vorbind la o conferință de presă după încheierea Consiliului de Cooperare UE-Azerbaidjan, Mogherini a declarat că Bruxelles și Baku se află în „faza finală, crucială” a discuților pentru „un nou și ambițios acord bilateral”, scrie EurActiv.

Cerându-i-se să dea detalii despre înțelegere, oficialul UE a răspuns că în această fază a negocierilor regula de aur spune să nu divulgi amănunte și a adăugat: „Atunci când este o voință politică puternică, lucrurile devin realizabile, așa că, INSHALLAH, putem ajunge acolo!.”
 
Relațiile UE cu Azerbaidjanul se bazează pe Acordul de Parteneriat și Colaborare, aflat în vigoare din 1999.

În februarie 2017, au început discuții pentru încheierea unui nou acord.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews