ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din India au reușit să anihileze o ”fermă” ilegală de copii, care își desfășura activitatea chiar într-un spital. Aici, bebelușii care nu erau doriți de părinți erau vânduți pentru 1.500 de dolari fiecare, relatează presa locală.

Proveniți în urma unor violuri sau a unor relații ilicite, bebelușii veneau pe lume în spitalul Palash din orașul Gwalior din statul indian Madhya Pradesh. După care erau vânduți, scrie Times of India.

Autoritățile au anunțat că au reușit în timpul investigațiilor să salveze doi nou-născuți, în timp ce alți trei fuseseră vânduți unor cupluri din provinciile Uttar.

Cel puțin cinci persoane, printre care și directorul spitalului, au fost arestate. Se pare că acesta avea agenți în regiunea Chambal, unde erau căutate fete tinere, însărcinate cu bebeluși nedoriți.

"Când o tânără se apropia de finalul sarcinii, medicii de la acest spital o convingeau că îi vor asigura o naștere în condiții de siguranță și în mare secret. Din momentul în care bebelușul era adus pe lume și mama externată, autoritățile spitalului începeau căutările pentru cupluri naive care ar fi putut să îi cumpere”, a declarat un reprezentant al poliției.
 
India este una dintre țările cele mai criticate pentru încălcarea flagrantă a drepturilor femeilor. Traficul de carne vie, violențele și abuzurile împotriva femeilor și violurile sunt la ordinea zilei în această țară în care femeile reprezintă aproape jumătate din populație.
În 2012, pe  străzile din New Delhi mii de oameni au protestat, cerând poliției să apere femeile, după cazul tinerei Jyoti Singh, care a murit după ce a fost violată cu bestialitate, intr-un autobuz, de șase bărbați. 
Conform unui raport al ONU, două din trei femei sunt hărțuite sexual în capitala Indiei.