ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ o mie de fermieri francezi și tractoarele lor au descins pe străzile Parisului într-o nouă mișcare de protest împotriva politicilor guvernamentale globaliste, despre care spun că le afectează nivelul de trai. Fermierii s-au reunit pe Avenue Foch, în apropiere de Champs Elysees și Arcul de Triumf, pentru a denunța reglementările despre care spun că periclitează sectorul agricol.
Nemulțumitrile lor vizează acordurile comerciale care i-ar dezavantaja, reforma guvernului care nu le-a adus o creștere a veniturilor, reglementările care ar afecta performanța din sector și criticile la adresa agriculturii pe diverse teme, de la folosirea pesticidelor la bunăstarea animalelor. 


Agricultorii sunt revoltați și de modul în care această campanie globalistă legitimează atacurile activiștilor vegani asupra măcelarilor. De aseemenea, unii fermieri dau vina pe Macron că se grăbește să interzică până în 2021 erbicidul Glifosat, mergând dincolo de actuala politică a UE, deși guvernul de la Paris a promis excepții pentru fermele care nu au alternative viabile.
 
De asemenea, fermierii îl critică pe Macron din cauza acordurilor comerciale ale Uniunii Europene cu Canada și țările Mercosur din America de Sud, agricultorii francezi susținând că aceste înțelegeri vor deschide calea importurilor de bunuri agricole mai ieftine, produse la standarde mai scăzute. 
 
Și fermierii germani au blocat marți traficul în centrul Berlinului, în cadrul celor mai ample proteste organizate până acum, după ce guvernul a anunțat un vast pachet de reformă destinat reducerii utilizării îngrășămintelor chimice, pesticidelor și insecticidelor în exploatațiile agricole din Germania.