ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii au încercat să-l atace pe președintele Franței Emmanuel Macron intrând într-o expoziție agricolă din Paris. Un grup de fermieri francezi au luat cu asalt Expoziția Agricolă Internațională de la Paris, pe fondul protestelor în curs de desfășurare și înainte de participarea așteptată a președintelui Emmanuel Macron la eveniment, relatează The Guardian, preluat de RADOR și Știripesurse.

Ei i-au adus insulte lui Macron și i-au cerut demisia. Câțiva zeci de ofițeri de poliție au încercat să cheme protestatarii la negocieri, însă fără rezultat. A ieșit o adevărată bătaie.

Potrivit articolelor din presă, cel puțin un demonstrant a fost arestat când au început ciocnirile dintre protestatari și poliție.

Ceremonia de deschidere a fost, însă, amânată, iar Emmanuel Macron s-a angajat în câteva discuții "încinse" cu unii dintre fermieri, făcând și mai multe promisiuni de reducere a costurilor și de verificare a negocierilor la nivel european din industria alimentară, informează BBC, potrivit Rador Radio România.

Sâmbătă dimineață, Macron a avut o întâlnire cu liderii sindicatelor agricole, după care era programat să viziteze expoziția. De asemenea, el urma să se întâlnească sâmbătă cu fermierii, comercinții cu amănuntul, însă aceștia au refuzat să vorbească cu președintele francez.

VIDEO: