ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii spanioli au blocat marți mai multe autostrăzi majore la nivel național, în cel mai recent protest al fermierilor dintr-o țară europeană.

Ei se alătură altor țări europene pentru a protesta împotriva creșterii costurilor, a birocrației, a concurenței cu țări din afara UE și a reglementărilor „verzi” eșuate.

Cel mai recent protest al fermierilor din UE urmează demonstrațiilor similare din Germania, Franța, Belgia și alte țări europene, o mare parte din nemulțumirile lor fiind îndreptate împotriva reglementărilor UE care le afectează grav capacitatea de a-și câștiga existența.

„Cu diferite nuanțe, în întreaga UE avem aceleași probleme”, a declarat pentru postul TVE Donaciano Dujo, vicepreședintele grupului spaniol pentru promovarea agriculturii ASAJA.

Înaintea protestelor organizate de sindicate, planificate pentru joi, mulți fermieri au mobilizat marți tractoare în toată țara pentru a crea blocaje în masă, astfel că au blocat numeroase artere de trafic din Spania, relatează thepeoplesvoice.tv.  

Printre zonele cele mai afectate sunt Sevilla și Granada, în sudul țării, până la Girona, în nordul țării, aproape de granița cu Franța, a anunțat marți Reuters, citând autoritățile locale de trafic.

Principala plângere a fermierilor este că politicile UE impuse pentru protejarea mediului le afectează capacitățile de a concura cu producătorii agricoli din America Latină sau din țările din afara UE.

„Petrecem mai mult timp ocupându-ne cu documente decât în câmp”, a declarat un fermier, Eva Garcia, pentru Reuters. Garcia a adăugat că politica agricolă comună a UE „ne sufocă”.