ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filosoful francez Bernard-Henri Lévy, considerat unul dintre cei mari propagandiști ai NATO și al tuturor războaielor „umanitare” ale Occidentului, prezent zilele acestea la Belgrad, pentru a-și prezenta un nou documentar, a fost atacat de un militant comunist. 

În timp ce rostea un discurs de prezentare a documentarului „Peshmerga”, unul dintre reprezentanții grupării comuniste SKOJ i-a aruncat un tort în față, filosoful francez fiind acuzat că a sprijinit bombardamentele NATO din 1999 asupra Belgradului. Scriitorul a fost imediat scos din sală de organizatorii evenimentului.

„Asasinule, pleacă din Belgrad! Acest individ s-a angajat public ca Iugoslavia să fie bombardată, cu 8 ani înainte de loviturile NATO împotriva Serbiei, din 1999”, i-au strigat mai mulți militanți comuniști, conform agenției Taniug, celui pe care îl consideră unul dintre principalii susținători ai campaniei NATO de bombardare a Serbiei și una dintre cele mai puternice voci ale Occidentului împotriva fostului lider sârb Slobodan Miloșevici.

În timpul protestului, a fost afișat și un banner în engleză, în care scria: 
„Bernard-Henri Lévy susține crimele imperialiste”.

Deși cei care l-au atacat erau, așa cum a relatat presa sârbă, membri ai partidului comunist iugoslav,  „La Règle du Jeu”, revista filosofului francez a denunțat incidentul ca fiind opera „unui grup de extremă dreapta”.

Numit de mulți „cel mai vocal filosof propagandist al NATO„ scriitorul francez, despre care sârbii spun și acum că i-a sprijinit trup și suflet pe musulmanii din Bosnia în timpul conflictului din fosta republică iugoslavă, soldat între 1992 și 1995 cu peste 100.000 de morți, a fost acuzat, în anii din urmă, și pentru rolul pe care l-a jucat în distrugerea Libiei.
 
Prestigioasa revistă Paris Match scria în 2011 că  Bernad Henri Levy a promovat așa zisul „drept al statelor occidentale de a bombarda, în mod aleatoriu, națiunile suverane considerate ca „nealiniate” sau ca „prea independente” în ultimii 30 de ani. A susținut că alungarea de la putere a lui Muammar Gaddafi este cea mai prețioasă realizare a acestei „lupte”, convins de faptul că orice intervenție NATO este un drept moral și necesar pentru menținerea păcii în lume.