Uniunea Europeană se pregătește pentru un nou val de migranți în primăvara și vara anului 2018, deoarece blocul comunitar continuă să se lupte cu criza refugiaților, aflată în desfășurare.
 
Deși se vorbește despre ea la timpul trecut, criza migranților este departe de a fi rezolvată, iar mult așteptat întâlnire a miniștrilor de interne din interiorul UE  pentru a pregăti continentul în fața unei presiuni sporite asupra frontierelor sale terestre și maritime, pe măsură ce se îmbunătățește vremea, scrie Financial Times, preluat de site-ul Breitbart.com.

În ciuda faptului că cifrele au scăzut ușor din 2015, datorită unui acord de zeci de miliarde de euro cu turcii, pentru a-i împiedica pe migranți să treacă liber în Grecia, iar italienii au luat măsuri împotriva unor nave de salvare care acționează ca  un „serviciu de taxi” pentru  contrabandiștii libieni de traficanți, numărul celor care traversează Marea Mediterană ajunsese în 2017 la 172.301.

UE nu a făcut însă mare lucru în ceea ce privește tenuarea riscurilor asociate în materie de securitate, având în vedere că eforturile sale de „salvare” nu au reușit să se coordoneze în mod eficient cu autoritățile polițienești și să transmită informații despre noii sosiți din cauza considerentelor „etice” și a normelor privind protecția datelor.

Este clar că Uniunea Europeană nu se așteaptă la problemele care însoțesc criza migranților, iar Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, le-a spus participanților la Conferința primarilor din UE privind terorismul: „Orașele voastre, municipalitățile voastre  se află în prima linie pe frontul celor două probleme globale presante de azi: migrația și securitatea”. 
 
„Orașele voastre au suferit enorm de pe urma terorismului”, a recunoscut comisarul european, care s-a lăudat cu cele 120 de milioane de euro date de Bruxelles metropolelor europene pentru a asigura securiatatea piețelelor, sălilor de concerte și a stadioanelor din Europa. Tot el a fost însă cel care a spus, cu sinceritate,  că se așteaptă ca europenii să moară, mai departe, în urma atacurilor teroriste: „Știm că este o realitate cu care, probabil, va trebui să ne confruntăm de ani de zile de-acum înainte”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews