ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Bruxelles se știa de-acum doi ani că nemții de la Volkswagen manipulau testele privind emisiile de gaze.

Dezvăluirea a fost făcută de comisarul pentru probleme de Mediu, Janez Potocnik,  care și-a avertizat colegii în urmă cu doi ani, dar la Bruxelles nu s-a luat nicio măsură pentru a împiedica această practică, relatează cotidianul britanic Financial Times 

Manipularea testelor privind emisiile de gaze de către constructorii de automobile erau foarte cunoscute la cel mai înalt nivel la Uniunea Europeană, arată FT. Ziarul notează că mai marii Comisiei Europene ar fi avut cunoştinţă de manipularea testelor pentru emisiile de gaze de către constructorii de automobile încă de acum doi ani, înainte de a izbucni scandalul Volkswagen în Statele Unite.

Potrivit unor documente interne ale instituţiilor europene pe care cotidianul britanic le-a obţinut, comisarul pentru probleme de Mediu, Janez Potocnik, şi-a avertizat colegii în 2013, dar la Bruxelles nu s-a luat nicio măsură pentru a împiedica această practică.

Comisarul ar fi trimis o scrisoare în februarie 2013 comisarului pentru Politici Industriale Antonio Tajani, potrivit Financial Times, citat de lefigaro.fr. Dar, în ciuda avertismentului lansat de  Potocnik, Comisia condusă de Barroso nu a făcut absolut nimic pentru a pune capăt falsificărilor pe care le făceau nemții de la VW și chiar a lăsat în vigoare regulile existente până la finele lui 2017.