Ce facem când cercetările unui om de știință încep să deranjeze? Îl lăsăm fără bani. Un cunoscut cercetător britanic, care susține că vaccinurile pentru copii pot provoca autism, fiind considerat un specialist în efectele aluminiului asupra sănătății, a fost tăiat de pe lista cu creșterea fondurilor destinate cercetărilor, în urma protestelor unor colegi de breaslă, scrie The Times.

Profesorul Chris Exley, de la Universitatea Keele, i-a deranjat, se pare, pe alți oameni de știință și experți din domeniul sănătății, pentru că le-a spus părinților că aluminiul din vaccinurile pentru copii, în mod special cele anti tuse convulsivă și vaccinul anti-papilomavirus uman administrat adolescenților poate provoca autism „sever și dezactivat”.

În urmă cu doi ani, profesorul Exley a publicat în Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, un studiu care oferă cea mai puternică indicație conform căreia aluminiul acționează ca un agent etiologic în autism. Conținutul de aluminiu din țesuturile creierului de la 5 donatori care au murit cu un diagnostic de ASD (Autism) a fost considerat  extrem de mare, având unele dintre cele mai ridicate valori măsurate în țesutul cerebral uman. Astfel, una dintre întrebările la care profesorul a încercat să răspundă a fost de ce în lobul occipital al unui băiat de 15 ani, diagnosticat cu autism se află o cantitate de 8,74 (11,59) micrograme / g de substanță uscată, o valoare care este de cel puțin 10 ori mai mare decât ar putea fi considerată acceptabilă pentru un adult, ca să nu mai vorbim de un copil.

Susținătorii lui Exley, profesor de chimie anorganică la Universitatea Keele, premiat de Royal Society University Research Fellowship, au apelat la site-ul de finanțare a grupului GoFundMe pentru a strânge bani, după ce toate solicitările sale de finanțare au fost refuzate de consiliile de cercetare științifică.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews