ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce facem când cercetările unui om de știință încep să deranjeze? Îl lăsăm fără bani. Un cunoscut cercetător britanic, care susține că vaccinurile pentru copii pot provoca autism, fiind considerat un specialist în efectele aluminiului asupra sănătății, a fost tăiat de pe lista cu creșterea fondurilor destinate cercetărilor, în urma protestelor unor colegi de breaslă, scrie The Times.

Profesorul Chris Exley, de la Universitatea Keele, i-a deranjat, se pare, pe alți oameni de știință și experți din domeniul sănătății, pentru că le-a spus părinților că aluminiul din vaccinurile pentru copii, în mod special cele anti tuse convulsivă și vaccinul anti-papilomavirus uman administrat adolescenților poate provoca autism „sever și dezactivat”.

În urmă cu doi ani, profesorul Exley a publicat în Journal of Trace Elements in Medicine and Biology, un studiu care oferă cea mai puternică indicație conform căreia aluminiul acționează ca un agent etiologic în autism. Conținutul de aluminiu din țesuturile creierului de la 5 donatori care au murit cu un diagnostic de ASD (Autism) a fost considerat  extrem de mare, având unele dintre cele mai ridicate valori măsurate în țesutul cerebral uman. Astfel, una dintre întrebările la care profesorul a încercat să răspundă a fost de ce în lobul occipital al unui băiat de 15 ani, diagnosticat cu autism se află o cantitate de 8,74 (11,59) micrograme / g de substanță uscată, o valoare care este de cel puțin 10 ori mai mare decât ar putea fi considerată acceptabilă pentru un adult, ca să nu mai vorbim de un copil.

Susținătorii lui Exley, profesor de chimie anorganică la Universitatea Keele, premiat de Royal Society University Research Fellowship, au apelat la site-ul de finanțare a grupului GoFundMe pentru a strânge bani, după ce toate solicitările sale de finanțare au fost refuzate de consiliile de cercetare științifică.