ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția din Finlanda investighează uciderea unei femei de către fostul iubit imigrant, după ce aceasta a postat mesaje de migrație în masă pe rețelele de socializare, potrivit site-ului nationalfile.com.

Presa locală scrie că Sanni Ovaska a fost ucisă, săptămâna trecută, de Hasan Alqina, care apoi s-a sinucis. Alqina era în țară ca solicitant palestinian de azil și i se refuzase recent permisul de ședere.

Autoritățile au fost alertate după ce un vecin a văzut dovezi despre o crimă la apartamentul din Hämeenlinna. O fotografie a fost postată ulterior pe Twitter, arătând sângele ce ieșea de sub ușa apartamentului.
„Se pare că Ovaska a făcut postări împotriva albilor pe conturile ei de socializare, și tot ea a sustinut numeroase cauze progresive”, relatează National File .

Sursa acestei afirmații a fost comentatoarea finlandeză Tiina Wiik, care a scris pe Twitter „Tânăra are un iubit arab azilant și scrie postări pe rețelele de socializare despre cât de răi sunt bărbații albi. Aveți idee despre cum s-a terminat totul?”

Aceeași sursă susține că femeia a fost ucisă pentru că dorea să-și părăsească iubitul.

„Nu este primul caz în Finlanda”, a remarcat Wiik. „Un afgan a violat și și-a ars iubita, un irakian a decapitat o femeie care încerca să-l părăsească.
 
Poliția spune că ancheta este încă în prima fază și că motivul rămâne necunoscut. Unii au susținut, de asemenea, că femeia a fost decapitată, deși acest lucru nu a fost confirmat.

Acesta nu este singurul caz de femei atacate sau ucise de migranți.

Anul trecut, în Normandia, Franța, o activistă pro imigrare a fost înjunghiată până la moarte de fostul său partener migrant care se cazase la ea acasă.