ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Părinții unei fetițe finlandeze în vârstă de 15 ani au pierdut custodia fiicei lor după ce au refuzat să îi permită să înceapă tratamentul pentru schimbarea de sex.

Potrivit site-ului finlandez Svenska Yle, părinții au împiedicat-o pe fată să înceapă tratamente cu hormoni pentru a-și „corecta sexul”. Numele persoanelor implicate au fost schimbate în articol pentru a proteja identitatea familiei. Se știe însă cu certitudine că, în urmă cu doi ani, după ce familia s-a mutat în străinătate, fiica lor Nea a întâlnit un nou grup de prieteni. Așa a început să renunțe la gesturile feminine și a trecut la hainele de băieți, susținând că s-a născut în „corpul greșit”. Apoi, Nea a cerut ca părinții să îi permită să înceapă terapia hormonală și, eventual, să facă operația de îndepărtare a sânilor. Pentru că a fost refuzată, fata s-a supărat, iar una dintre prietenele sale a contactat poliția, făcând o plângere penală împotriva părinților.

Nea a fost luată de autorități de lângă părinți și a stat câteva luni într-un orfelinat înainte de a avea voie să se întoarcă acasă.

Ulterior, Nea a revenit la secția de poliție, însoțită de un activist transgender și cu o decizie care-i permitea să înceapă tratamentul hormonal, luată fără ca părinții să fie măcar consultați.

Părinții fetei au renunțat în cele din urmă să încerce să recapete custodia completă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews