ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un parlamentar creștin finlandez este anchetat pentru că a criticat Biserica că a devenit partener oficial al Gay Pride din Helsinki.
 
Deputata democrată Päivi Räsänen a criticat pe o rețea de socializare participarea Bisericii Evanghelice Luterane din Finlanda (ELCF) la evenimentele LGBT Pride de la Helsinki, relatează premier.org.uk.
 
Biserica Evanghelică Luterană din Finlanda este o denominație protestantă cu aproximativ 3,8 milioane de membri.

Räsänen a postat pe Facebook o un pasaj din Noul Testament,   din Noul Testament, EPISTOLA LUI PAVEL CĂTRE ROMANI 1: 24-27, care descrie relațiile între persoane de același sex ca „rușinoase”.

24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăției, să urmeze poftele inimilor lor, așa că** își necinstesc singuri† trupurile,

26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi* scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuințarea firească a lor într-una care este împotriva firii;

27 tot astfel, și bărbații au părăsit întrebuințarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alții, au săvârșit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase și au primit în ei înșiși plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”

În postarea sa, politicianul finlandez a contestat decizia Bisericii Luterane de a sprijini evenimentul LGBT spunând: „Cum poate fi compatibil fundamentul doctrinal al Bisericii, Biblia, cu promovarea păcatului ca subiect al Gay Pride?”

Poliția finlandeză a declanșat o anchetă împotriva lui Räsänen sub acuzația de instigare la ură  împortiva minorităților sexuale și a identității de gen. 
„Ancheta nu este încă finalizată. Poliția va oferi mai multe detalii după ce investigațiile se vor încheia, urmând a fi prezentate unui procuror”, a declarat polițistul însărcinat cu acest caz.

Opiniile conservatoare ale politicianului despre avort, eutanasie și căsătorie au stârnit controverse și în trecut, după ce aceasta și-a exprimat opiniile într-o dezbatere TV despre căsătorie, în 2010.

Mii de oameni au părăsit Biserica Luterană din Finlanda în 2014, după ce parlamentul țării a decis să legifereze căsătoriile între persoane de același sex, iar arhiepiscopul Bisericii Luterane și-a exprimat sprijinul pentru votul din legislativ. Finlanda a devenit astfel a 12-a țară din Europa care legalizează căsătoriile între homosexuali. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews