ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Finlanda va oferi cetățenilor Uniunii Europene acces gratuit la un curs online de familiarizare cu Elementele A.I. (Inteligenței Artificiale), în următorii doi ani. Materialul informativ, realizat de Universitatea din Helsinki în parteneriat cu compania finlandeză de tehnologie Reaktor, va fi disponibil în toate limbile oficiale ale U.E., până în prezent fiind tradus în engleză, finlandeză, suedeză și estonă. 

Această inițiativă a președinției finlandeze a C.U.E. urmărește să răspundă provocărilor pe care le prezintă transformările din câmpul muncii și să consolideze leadershipul digital al U.E., potrivit unui comunicat, citat de Caleaeuropeana.ro . Demersul a fost făcut public la Bruxelles marți, 10 decembrie 2019, în marja reuniunii pentru ocuparea forței de muncă la care au participat miniștrii de resort din statele membre. La rândul său, Ambasada Finlandei la București a publicat joi un anunț în acest sens pe pagina de social media a instituției

„Pe măsură ce Președinția noastră se încheie, vrem să oferim ceva concret. Este vorba despre una dintre cele mai presante provocări cu care se confruntă Europa și Finlanda astăzi: cum să ne dezvoltăm alfabetizarea digitală”, a declarat ministrul finlandez al muncii, social-democratul Timo Harakka.

Inițiativa a fost lansată în contextul preluării de către Finlanda a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, la 1 iulie, o dată cu predarea ștafetei de către România, deținătoarea anterioară a acestei funcții. De atunci, președinția finlandeză a C.U.E. a colaborat cu statele membre pentru a ajunge la o înțelegere comună a condițiilor pentru o creștere durabilă. Finlanda a subliniat importanța dezvoltării viitoare a pieței unice, profitând de cercetare, dezvoltare, inovație, digitalizare și investiții în competențele cetățenilor europeni.

„Prin urmare, este vital ca tot mai mulți indivizi să înțeleagă cum funcționează soluțiile diferite și la ce pot fi utilizate. Suntem foarte încântați că acest curs va fi adoptat pe scară largă în Europa, în multe versiuni lingvistice ”, a afirmat Ville Valtonen, director general la Reaktor Education.

Costurile acestui demers, totalizând 1.679.000 de euro, vor fi suportate de bugetul Ministerului Afacerilor Economice și Ocupării Forței de Muncă din Finlanda.