ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Finlandei face lobby pentru schimbarea orei în toată Europa.
 
Guvernul de la Helsinki vrea eliminarea procedurii de trecere la ora de vară în Uniunea Europeană, după ce anul trecut peste 70.000 de finlandezi au semnat o petiție în acest sens.

Ministrul finlandez al Transporturilor și Comunicațiilor, Anne Berner, a anunțat că obiectivul Guvernului „va fi abandonarea acestei practici într-o manieră uniformă la nivelul UE”.

Niciun stat membru UE nu poate pune capăt în mod unilateral practicii de a da ceasurile cu o oră înainte în timpul lunilor de vară, fiind nevoie de acordul tuturor celor 27 de state membre.

Însă finlandezii se declară nemulțumiți de această practică pentru că nu văd care sunt beneficiile pentru ei. În Finlanda, soarele nu apune timp de 73 de zile consecutive în perioada verii iar în timpul iernii soarele nu răsare timp de 51 de zile în zona de nord a Finlandei.

Legislația Finlandei obligă Parlamentul să ia în considerare orice petiție care are cel puțin 50.000 de semnături.