ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Yair, fiul premierului israelian, a distribuit pe rețelele sociale un video cu un militar „loialist al lui Netanyahu”, în care ministrul Apărării, Yoav Gallant, este amenințat cu un puci.

Motivul amenințării este reticența lui Gallant de a escalada acțiunile militare în Gaza.

Gallant a respins săptămâna trecută ideea unei ocupații permanente a Fâșiei Gaza de către Israel și a afirmat că nu va accepta „un regim militar permanent israelian în Gaza”.

Înregistrarea video cu militarul mascat care amenință că 100.000 de soldați israelieni nu se vor mai supune ordinelor lui Gallant și vor organiza o rebeliune a stârnit un scandal imens în Israel.

Mai ales repostarea clipului de către fiul premierului israelian, care trăiește bine mersi la Miami, de la începutul războiului.

Ulterior, Yair Netanyahu a șters postarea.

Armata israeliană a deschis o anchetă penală.

Scandalul are loc pe fondul creșterii presiunii internaționale asupra guvernului Netanyahu de a opri războiul din Gaza.

Conflictul s-a transformat într-un masacru împotriva civililor: după doar patru luni de război, ONU raporta că în Gaza au fost uciși mai mulți copii decât în toate războaiele din toată lumea în ultimii patru ani.

Între timp, au mai trecut patru luni de război și măcelul a continuat în același ritm.

Pe de altă parte, pierderile Hamas sunt minore.

Potrivit serviciilor de informații americane, doar 30-35% din luptătorii Hamas au fost uciși, iar efectivele lor se refac rapid.

Mai mult, 65% din faimoasa rețea de tuneluri ar fi intactă.

Inclusiv presa din Israel scrie că regimul Netanyahu a pierdut războiul.

Principalul consilier militar al lui Joe Biden, generalul CQ Brown, a criticat recent armata israeliană pentru tactica sa catastrofală în Gaza.

După ce îl citează pe generalul american, ziarul Politico scrie:

„Guvernul israelian a declarat că are intenția de a dezmembra Hamas, de a-i ucide sau captura pe liderii săi și de a salva cei circa 130 de ostatici, care se află în continuare în detenție de la începutul războiului.

„După opt luni de război, Israelul nu și-a atins nici unul din aceste obiective.”