ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulți dintre congresmanii republicani din Camera Reprezentanților au susținut că democrații care au pornit procedura de acuzare a președintelui Trump au adus ca argument acuzatii împotriva președintelui care nu au la bază niciun temei legal, ci divergențele de politică.

Nu este prima dată. La 11 noiembrie 1983, șapte congresmani democrați din Camera Reprezentanților au introdus un proiect de rezoluție pentru a-l destitui pe președintele Ronald Reagan pentru că a „ordonat invadarea Grenadei, încălcând Constituția”.

În 2019, democrații au taxat drept „teorii ale conspirației” acuzațiile de corupție legate de Ucraina precum și modul în care Hunter Biden era pe statele de plată ale unei companii ucrainene corupte, în timp ce tatăl său, Joe Biden, vicepreședinte al SUA, supraveghea politica Ucrainei.

În 1983, democrații nu au avut nicio temere cu privire la amenințarea unei alte națiuni insulare din Caraibe care intrase pe mâna comuniștilor. 

În 1983 - o forță expediționară alcătuită din 7300 de soldați americani și 353 de soldați din Forța de Pace din Caraibe (Barbados, Jamaica, Organizația statelor estice din Caraibe) invadează Granada, o insulă cu o suprafață de 160 km amplasată la nord de Venezuela, locuită de 91 000 de oameni, susținută de Cuba, URSS, Coreea de Nord, Germania de Est, Bulgaria și Libia. Un alt moment culminant al războiului rece avea să aibă loc. Codul operațiunii era Operation Urgent Fury. Obiectivul: Lovitura de stat stalinistă rezultată în urma execuției liderului revoluționar de extreme stânga cauzase instabilitate în regiune.

Un nou documentar Fox Nation, intitulat „Reagan's Fury: Battle for Grenada", reexaminează invazia Grenadei din 1983, despre carej jurnaliștii americani spun că acum este un eveniment sărbătorit de granadieni ca o zi de eliberare de sub opresiunea comunismului marxist.
„Când președintele Ronald Reagan a preluat funcția, mulți americani au considerat comunismul ca fiind practic doar un alt sistem politic de care lumea liberă trebuia să se ocupe și cu care să coexiste", a povestit directorul Fox News, Bret Baier.
 
„Dar pentru Reagan, amenințarea Uniunii Sovietice și a celorlalți care  vorbeau despre revoluția marxistă la nivel mondial nu au putut fi ignorate”, a spus Baier. „Acesta este motivul pentru care a decis să facă față agresiunii Moscovei și a sateliților săi, ducând la prima misiune de luptă a Statelor Unite, de la Războiul din Vietnam. Operation Urgent Fury în Grenada”. Guvernul democratic al Granadei fusese răsturnat, printr-o lovitură de stat condusă de Maurise Bishop care a abolit Constituția, arestând mulți opozanți politici.  „Legăturile lui Bishop cu Cuba și Uniunea Sovietică l-au alarmat pe președintele Reagan”, spune Baier în documentar.

Reagan a spus că militarizarea sovietico-cubaneză a Grenadei "nu poate fi privită decât ca o proiecție a puterii în regiune".

El a aprobat o invazie a Grenadei la 25 octombrie 1983, operațiune condamnată pe plan internațional, dar și în SUA. Unii dintre adeversarii interni ai președintelui Reagan au pornit asaltul, șapte democrați din Cameră redactând chiar o rezoluție de punere a sa sub acuzare.
 
Documentarul Fox News demonstrează însă că părerea locuitorilor din Grenada a fost pozitivă la acea vreme și rămâne așa și ziua de azi, considerând că invazia americană i-a salvat de marxiști.