ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație tot mai dramatică în Venezuela din cauza lipsei alimentelor. Țara este în criză, din cauza prăbușirii prețului petrolului. Foametea i-a împins pe locuitorii din capitala Venezuelei la gesturi disperate, iar pentru a-și potoli foamea oamenii apelează la gesturi extreme: prind porumbei, câini și pisici pentru a se hrăni. Puținele alimente care ajung în magazine sunt furate.

Timp de aproape două decenii Venezuela a subvenționat mâncarea pentru cei săraci, din vânzările de petrol. Acum, Guvernul nu-și mai poate permite să facă acest lucru pentru că bugetul s-a prăbușit odată cu prețul petrolului.

90% dintre localnici se plâng că nu au bani pentru mâncare sau pur și simpu nu găsesc alimente. 

Venezuela, care dispune de rezerve uriașe de petrol, a luat mai multe măsuri în încercarea de a estompa efectele crizei. În februarie, programul centrelor comerciale a fost redus. Ulterior, guvernul a anunțat că modifică fusul orar cu 30 de minute, iar săptămâna trecută a anunțat raționalizarea consumului de electricitate și a scurtat programul de lucru al bugetarilor la doar două zile pe săptămână.