ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA și  unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a mărturisit într-un documentar difuzat, miercuri seară, în Suedia că se îmbracă de la piața de vechituri ca să facă economie, relatează joi AFP.
 
Kamprad, care a fondat firma de mobilă în 1943 și care va împlini 90 de ani pe 30 martie, este cunoscut pentru grija lui excesivă de a cheltui cât mai puțin.

"Dacă vă uitați la mine, cred că veți vedea numai lucruri cumpărate din piața de vechituri. Acest lucru înseamnă că vreau să dau un exemplu bun și nu numai că am control asupra prețurilor", a spus el la postul TV4.

Presa suedeză a publicat în ultimele zile date despre averea lui Ingvar Kamprad, care s-ar cifra la 610 miliarde de coroane (peste 65,5 miliarde de euro). Revista Forbes nu l-a mai inclus în clasamentul său, în care figura în 2006 pe locul al patrulea.

În 2014, Kamprad și-a vândut vila din Elveția, de pe malul lacului Leman, potrivit dcnews.ro, revenind în regiunea sa natală, Smaland. 

"Avem Smalandul în sânge și știm că un bănuț este un bănuț, chiar dacă nu mai valorează atât ca atunci când cumpăram bomboane și mergeam la școala primară", a spus Kamprad.