ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru al cincilea an consecutiv, cancelarul german Angela Merkel rămâne "cea mai puternică femeie din lume", conform listei anuale a revistei Forbes.

Ea o devansează pe Hillary Clinton, candidată la Casa Albă, și pe Melinda Gates, recunoscută pentru activitatea sa filantropică. Președinta Băncii Centrale a SUA (Fed), Janet Yellen, a trecut de pe locul 2 pe locul 4, urmată de Mary Barra, președintele-director general a General Motors, transmite Agerpres.

Franțuzoaica Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internațional (FMI), a trecut de pe locul 5 pe locul 6, iar președinta Braziliei, Dilma Rousseff, se situează în noua listă pe locul 7.

Este pentru a zecea oară când Angela Merkel se află în capul acestei liste.

Angela Merkel a cucerit, în decembrie 2014, un al treilea mandat pe patru ani în fruntea celei mai dinamice economii din Europa, ceea ce face din ea cel mai experimentat oficial în funcție al UE, explică Forbes, care subliniază că Merkel a combătut, de asemenea, o recesiune națională în timpul crizei mondiale și se află în centrul eforturilor în vederea ajutorării Greciei.