ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Formațiunea Fidesz a premierului ungar Viktor Orban nu se va alătura alianței eurosceptice propuse de Italia în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, în pofida poziției comune a celor doua partide în privința imigrației. Anunțul a venit miercuri din partea unui oficial din guvernul ungar, care a precizat pentru Reuters că Fidesz se va preocupa de performanța la aceste alegeri a candidaților maghiari pentru Partidul Popular European (PPE). „Nu-i vorba de nicio agendă ascunsă. Domnii Salvini și Orban au o abordare foarte similară, dacă nu identică în ce privește provocarea migrației”, a spus Szabolcs Takacs, menționând că cei doi nu au prevăzută o întâlnire în viitorul previzibil.

"Nici PiS (Lege și Justiție, conservator, de guvernământ) din Polonia, nici Liga din Italia nu sunt membri ai PPE, în timp ce Fidesz este. Acest lucru ne definește foarte clar locul și poziția. Ungaria nu participă la această cooperare în campania pentru PE”, a punctat Takacs.

Declarația oficialului maghiar vine in contextul în care vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul Ligii (conservator) a îndemnat Italia și Polonia să-și unească forțele pentru a remodela Europa, în încercarea de a crea o alianță eurosceptică în vederea alegerilor din mai pentru PE.

Viktor Orban și-a exprimat sprijinul față de această inițiativă, afirmând că ar dori ca partidele antiimigrație să obțină o majoritate la acest scrutin.