Forțele guvernamentale siriene au intrat sâmbătă într-un sat de lângă Damasc, redobândind controlul asupra principalei surse de apă a orașului, care se afla sub stăpânirea rebelilor. 

Din cauza luptelor, peste 5 milioane de locuitori ai Damascului s-au confruntat, din decembrie, cu o penurie de apă, al cărei preț s-a triplat în ultima perioadă.

Televiziunea de stat siriană a anunțat că, în urma acestei victorii, deasupra sursei de apă flutură acum drapelul Siriei, iar oamenii încep să vină pentru a se aproviziona.

În ultimele săptămâni, guvernul președintelui Assad a acuzat rebelii că ar fi contaminat apa cu motorină, în timp ce aceștia afirmă că infrastructura a fost distrusă în urma bombardamentelor. Într-un interviu acordat presei franceze, președintele Bashar al Assad afirma că nu vrea să îi lase pe teroriști să utilizeze apa ca o armă și promitea că locuitorii Damascului vor putea din nou să beneficieze de apă.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.