ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele guvernamentale siriene au intrat sâmbătă într-un sat de lângă Damasc, redobândind controlul asupra principalei surse de apă a orașului, care se afla sub stăpânirea rebelilor. 

Din cauza luptelor, peste 5 milioane de locuitori ai Damascului s-au confruntat, din decembrie, cu o penurie de apă, al cărei preț s-a triplat în ultima perioadă.

Televiziunea de stat siriană a anunțat că, în urma acestei victorii, deasupra sursei de apă flutură acum drapelul Siriei, iar oamenii încep să vină pentru a se aproviziona.

În ultimele săptămâni, guvernul președintelui Assad a acuzat rebelii că ar fi contaminat apa cu motorină, în timp ce aceștia afirmă că infrastructura a fost distrusă în urma bombardamentelor. Într-un interviu acordat presei franceze, președintele Bashar al Assad afirma că nu vrea să îi lase pe teroriști să utilizeze apa ca o armă și promitea că locuitorii Damascului vor putea din nou să beneficieze de apă.