ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul de la Haga pentru fosta Iugoslavie l-a găsit nevinovat de acuzațiile de crimă împotriva umanității pe fostul lider sârb naționalist Voislav Seselj, informează RT.

Seselj fusese acuzat de complicitate la crime împotriva umanității comise în Bosnia și Croația de către milițiile și formațiunile paramilitare sârbești între 1991 și 1993.

"Cu această achitare pronunțată în toate cele nouă capete de acuzare, mandatul de arestare emis pe numele său devine nul. Voislav Seselj este acum un om liber", a spus Judecătorul Jean-Claude Antonetti.

Verdictul a fost anunțat în absența inculpatului, care a s-a declarat inapt de călătorie în Olanda, fiind internat într-o clinică din Serbia unde este tratat pentru cancer în fază terminală.

În vârstă de 61 de ani, Seselj s-a predat Tribunalului de la Haga în 2003, unde a petrecut aproape 12 ani în închisoare. A fost eliberat pe motive medicale în noiembrie 2014.

Acuzarea a cerut 28 de ani de închisoare pentru Seselj, dar politicianul sârb, care s-a apărat singur, a pledat mereu nevinovăția.

De-a lungul timpului, Seselj a declarat în nenumărate rânduri că Tribunalul de la Haga este de fapt un tribunal anti-sârbesc, ce emite sentințe politice.Acesta i-a înjurat, deschis, pe judecătorii de la Haga( vezi video mai jos).

Seselj și-a reluat rolul de președinte al Partidului Radical Sârb.