Fostul șef al serviciului de informații externe al Germaniei a acuzat-o pe Angela Merkel că a creat o „criză de securitate” în această țară, ca urmare a politicii sale flexibile privind refugiații.
 
Într-un interviu pentru Sunday Express, August Hanning a declarat că Merkel a dat dovadă de „slăbiciune politică” prin modul în care a pendulat între negarea gravității problemei și  recunoașterea faptului că politica ușilor deschise a fost o decizie proastă.

„Am văzut consecințele acestei decizii în ceea ce privește opinia publică germană și securitatea internă. Avem probleme și în ziua de azi. Avem criminali, suspecți de terorism și oameni care folosesc identități multiple. Cei care au comis atacurile de la Berlin au folosit 12 identități diferite ”, a adăugat Hanning.

„Deși azi condițiile sunt mai stricte, în Germania avem încă 300.000 de persoane ale căror identități nu sunt sigure. Acesta este un risc masiv pentru securitate ”, a avertizat el.

După ce Merkel a anulat controalele la frontiere, in 2015, Germania a preluat peste 1,5 milioane de migranți într-un singur an.
Conform statisticilor guvernului german, criminalitatea din Germania a crescut cu 10 la sută între anii 2015 și 2016, când țara a început să accepte un număr tot mai mare de migranți, majoritatea tineri. Peste 90% din această creștere a criminalității a fost atribuită refugiaților, a informat Reuters.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews