ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost spion MI6, agenția de contraspionaj a Marii Britanii, susține că Slobodan Miloșevici a fost ținta serviciului britanic de informații, care a elaborat un plan special pentru lichidarea lui.

Site-ul b92.net, care citează informații publicate de ziarul Vecernje Novosti, susține că acest plan a fost folosit ulterior pentru eliminarea prințesei Diana, de la a cărei moarte s-au scurs luna trecută 10 ani. 
Richard Tomlinson, fostul spion audiat în ancheta asupra morții prințesei Dianei, a făcut aceste dezvăluiri încă din 1997, în fața Înaltei Curți de Justiție de la Londra, însă afirmațiile sale au revenit în actualitate după recentele afirmații ale unui alt ex spion. Este vorba de ofițerul de informații John Hopkins (80 de ani), acum aflat la pensie, care pretinde că a participat personal la „îndepărtarea” fostei prințese de Wales.

Tomlinson, care a dezvăluit aceste informații și în documentarul „Playing Dirty”, în care sunt dezvăluite activitățile neortodoxe și ilegale ale MI6,  afirmă că fostul președinte iugoslav urma să fie ucis în 1993 într-un mod care urma să pară  un accident de circulație. Ca loc al „accidentului” fusese ales un tunel din Elveția, lângă Geneva, unde Miloșevici era așteptat  să participe la o conferință internațională despre fosta Iugoslavie.

Concret, planul era de a provoca un accident, în timp ce limuzina lui Miloșevici străbătea munții, prin declanșarea unor lumini puternice sau lasere care să-l orbească pe șofer și să piardă controlul volanului. Se presupunea că prin acest scenariu, șansele ca fostul președinte iugoslav să piară în accident ar fi fost foarte mari.

Richard Tomlinson a susținut tot timpul că modul în care Diana și-a pierdut viața este de „o stranie asemănare” cu planurile de asasinare a lui Miloșevici.

Varianta implicarii serviciilor britanice de securitate în accidentul în care au pierit  Diana și Dodi Al Fayed, pe 31 august 1997,  în tunelul Alma din Paris, este una dintre teoriile care circulă și acum în jurul acestei morți.


Fostul președinte iugoslav, Slobodan Miloșevici, a murit în  martie 2006,  în centrul de detenție al tribunalului de la Haga, unde era judecat de catre TPI  în legătură cu mai mult de 60 de capete de acuzare. Moartea sa a dat naștere la numeroase teorii, cea mai vehiculată fiind otrăvirea. Chiar înainte de a muri, Miloșevici a trimis Ambasadei Belgradului din Rusia o scrisoare în care spunea că se teme pentru viața sa. „Vor să mă otravească”, scria fostul lider de la Belgrad. El susținea că analizele de sânge făcute au relevat prezența, în doza mare, a unui medicament folosit în tratamentul leprei sau al tuberculozei.