ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Walt Heyer este scriitor și vorbitor public pasionat să-i ajute pe cei care regretă operația de schimbare de sex. Acesta atrage atenția publicului la regretul și consecințele tragice pe care aceștia le suferă.

”Bruce Jenner și Diane Sawyer ar fi putut beneficia de o lecție de istorie. Știu, pentru că eu personal am suferit o operație de schimbare de sex și am trăit ca femeie timp de opt ani. Operația nu a rezolvat nimic, doar a mascat și exacerbat probleme mai adânci, psihologice.”, a scris Walt Heyer, citat de stiripentruviata.ro.

Începuturile mișcării transgender sunt uitate, în prezent, la presiunea activiștilor pentru drepturile persoanelor transgender, în numele așa-numitei acceptări și toleranțe. Dacă ar fi mai mulți oameni conștienți de istoria întunecată și turbulentă a operației de schimbare de sex, nu ar mai fi atât de deschiși față de acest subiect.

Primele operații de schimbare de sex (cel mai des, din bărbat în femeie) au fost realizate în clinicile universitare, începând cu anii 1950 și continuând de-a lungul anilor 1960 și 1970. Atunci când cercetătorii au observat rezultatele și au văzut că niciunul dintre obiective nu a fost îndeplinit (de fapt, au realizat că operațiile au avut efecte dăunătoare asupra pacienților) au încetat să le mai facă.

De atunci, chirurgii particulari au luat locul clinicilor universitare. Fără să țină socoteala rezultatelor, ”comerțul” lor a înflorit, lăsând în urmă rușine, regrete și ducând pacienții în pragul sinuciderii.

Mișcarea transgender a fost sprijinită la început de trei bărbați care aveau ceva în comun: erau activiști pentru legalizarea pedofiliei. Povestea începe cu infamul Dr. Alfred Kinsey, un biolog și sexolog a cărui moștenire o suportăm și astăzi. Kinsey credea că toate actele sexuale sunt legitime – inclusiv pedofilia, zoofilia, sadomasochismul, incestul, adulterul, prostituția și sexul în grup. El a autorizat experimente pe bebeluși și pe copii de doi-trei ani pentru a aduna informații care să justifice părerea sa, cum că micuții se bucură de sex la orice vârstă. Kinsey a făcut lobby pentru considerarea pedofiliei ca fiind normală și a luptat împotriva legilor care ar putea proteja copiii inocenți de violatori.

Transsexualismul a fost adăugat la repertoriul lui Kinsey atunci când a întâlnit cazul unui băiat efeminat care dorea să devină fată. Kinsey a consultat un endocrinolog, Dr. Harry Benjamin. Pe atunci erau cunoscuți travestiții, bărbați care se îmbracă precum femeile. Kinsey și Benjamin au văzut că există o oportunitate de a-i schimba fizic pe travestiți, dincolo de îmbrăcăminte și de machiaj.  Kinsey și Benjamin au colaborat profesional în primul caz pe care Benjamin îl va numi  "transsexualism.”

Benjamin a rugat mai mulți psihiatrii să-l evalueze pe băiat pentru a începe o serie de proceduri chirurgicale pentru a feminiza modul în care arată. Aceștia nu au putut să ajungă la un consens despre oportunitatea și beneficiile pe care le-ar fi avut aceste procedee. Dar asta nu l-a oprit pe  Benjamin, care a început să-i ofere băiatului terapie hormonală. Băiatul a mers în Germania unde a fost operat parțial și Benjamin a pierdut legătura cu el. Astfel, urmărirea pe termen lung a cazului a fost imposibilă.

Citește mai multe despre evoluția mișcării transgender pe stiripentruviata.ro