ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20/02/ 16:12 Legenda tenisului Martina Navratilova a fost suspendată din postul de ambasador al unui grup care militează pentru sportivii LGBT, ca urmare a comentariilor „transfobice”.

Grupul american de campanie Athlete Ally a decis să întrerupă legăturile cu fosta mare jucătoare de tenis după comentariile sale

Într-o declarație postată pe site-ul său, organizația susține: „Comunitatea trans este atacată și ne opunem ferm oricăror persoane care perpetuează atacuri împotriva lor - indiferent de cine sunt sau de performanțele lor".
 
Știrea inițială
 
Una dintre cele mai mari jucătoare de tenis, cehoaica Martina Navratilova, a afirmat că este o ”înșelătorie” intrarea în competiții sportive a bărbaților transgender, dacă au suferit intervenții chirurgicale ireversibile pentru a-și schimba anatomia, scrie Daily Mail.

De nouă ori campionă de la Wimbledon,  Navratilova, acum în vârstă de 62 de ani, spune că nu are o problemă în a se adresa atleților transgender, indiferent de pronumele pe care aceștia/ acestea îl doresc, dar nu ar vrea să concureze împotriva lor.
 
Este pentru a doua oară când Navratilova aboredează acest subiect, provocând polemici aprinse pe Twitter, după ce a comentat performanța  campionului la ciclism,  transgenderul Rachel McKinnon, de la sfârșitul anului trecut.

„ Argumentul meu cel mai temeinic este acesta: un bărbat poate decide să fie femeie, să ia hormoni, poate câștiga competiții și poate face o avere, după care poate ajunge chiar să facă copii. Este o nebunie și o înșelătorie”, a scris fosta jucătoare de tenis.

Câștigătoare de 18 ori a Grand Slam, Navratilova a scris în „The Sunday Times” că este o nebunie că „sute de atleți care și-au schimbat sexul prin declarații și tratament limitat cu hormoni au obținut deja onoruri pentru performanțe feminine care depășesc capacitățile lor ca bărbați”.

Navratilova, o susținătoare a drepturilor comunității LGBT, ea însăși recunscând public încă din 1981 că este lesbiană,  atacă frontal „tirania” activiștilor transgender care,, tot mai des, spulberă ă pe oricine li se opune.
Fosta jucătoare de tenis susține că, chiar dacă femeile transgender fac terapie hormonală, ele au în continuare mușchi și oase mai puternice și au, încă din copilărie, niveluri mai mari de celule roșii în sânge care transportă oxigen.
 
Primul atac asupra așa numitei "trans tyranny" a venit în decembrie 2018, când a scris pe Twitter: „Nu vă puteți proclama femeie și să vreți să concurați împotriva femeilor”.
 
Acuzația sa o viza pe ciclista canadiană Rachel McKinnon, un bărbat transgender care se consideră femeie și care a câștigat la finele anului trecut concursul Masters din Carson, Los Angeles, rezervat sportivelor de 35-44 de ani. Aceasta din urmă a acuzat-o pe Navratilova de ”transfobie” și i-a solicitat să-și ceară scuze public.