ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta șefă a statului sud-coreean, Park Guen-hye, a fost condamnată, vineri, de un tribunal din Seul, la 24 de ani de închisoare pentru rolul ei în scandalul de corupție care a dus la destituirea sa în ianuarie 2017, informează Agerpres.

Park Guen-hye, prima femeie aleasă președinte în Coreea de Sud, a fost destituită și arestată în martie 2017.
 
Aceasta a fost găsită vinovată în 16 capete de acuzare, printre care corupție, abuz de putere, mită și dezvăluirea de secrete de stat. De asemenea, Park a fost amendată și cu 18 miliarde de woni.

Instanța a stabilit că fostul președinte a conspirat cu o o apropiată a sa, Choi Soon-Sil, pentru a primi zeci de milioane de dolari de la conglomerate sud-coorene.

Procurorii căutau să obțină o condamnare de 30 de ani de închisoare pentru Park și ca aceasta să plătească o amendă de 118,5 miliarde de woni (112 milioane de dolari).

Tribunalul a decis că Park, în vârstă de 66 de ani, a complotat cu vechea sa prietenă pentru a primi zeci de miliarde de woni din partea unor companii importante precum Samsung și Lotte, pentru a ajuta familia lui Choi și a finanța fundații nonprofit deținute de aceasta.