ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ambasador al SUA la Națiunile Unite, Nikki Haley, i-a acuzat pe doi dintre membrii de vârf ai administrației Trump, Rex Tillerson și John Kelly, că au încercat să o recruteze pentru a „salva țara” subminând-ul pe președinte. Haley, cunoscută pentru loialitatea fașă de Donald Trump, face aceste afirmații în noua ei carte, „With All Due Respect”.

Ea susține că fostul secretar de stat Tillerson și fostul șef al Statului Major al Casei Albe, Kelly, au abordat-o propunându-i un plan de a-și desfășura activitatea în jurul lui Trump pe probleme pe care au considerat că președintele nu le gestionează corect, scrie Daily Mail.

„Kelly și Tillerson au avut încredere în mine, spunându-mi că prin acțiunile de a-i opune rezistență președintelui nu erau nesubordonați, ci încercau să salveze țara”, scris Nikki Haley în carte. De asemenea, spune Haley, cei doi pretindeau că „deciziile lor, nu ale președintelui, erau în interesul  Americii, iar președintele nu știa ce face”, se arată într-un extras obținut de The Washington Post.
 
Haley l-a descris pe Tillerson ca fiind o persoană „obositoare” și susține că secretarul de stat i-ar fi spus că „oameni vor muri” dacă Trump nu va fi ținut sub control.

Haley a mai povestit  despre întâlnirea cu ușile închise cu Tillerson și Kelly și în timpul unui interviu acordat CBS. „În loc să-mi spună asta, ar fi trebuit să-i spună ei aceste lucruri președintelui și nu să-mi ceară să mă alătur planului lor ascuns”, a spus ea.

„Dar a submina un președinte este un lucru foarte periculos. Este împotriva Constituției și împotriva a ceea ce își dorește poporul american. Și a fost ofensator”, a subliniat Haley.

Fostul ambasador SUA la ONU a comentat și decizia Congresului de a-l pune pe Trump sub acuzare, asemănând-o cu „pedeapsa cu moartea”. Ea nu că nu crede însă că președintele va fi demis din funcție. „Să demiți un președinte pentru că a cerut o favoare care nu s-a întâmplat? Suspendarea, pentru un președinte, este echivalentă cu pedeapsa cu moartea. Când te uiți la transcripturi vezi că nu este nimic care să permită  pedeapsa cu moartea pentru președinte”, a spus Haley.
 
Democrații au prezentat săptămâna trecută un proiect de rezoluție ce fixează cadrul procedurii de destituire a președintelui Trump și care prevede, printre altele, să acorde președintelui SUA mijloacele de a se apăra cu condiția ca acesta să coopereze în cadrul anchetei. 
 
Congresmanii din Camera Reprezentanților au decis în urmă cu mai bine de o lună să investigheze dacă Donald Trump a abuzat de prerogativele sale prezidențiale când ar fi solicitat Ucrainei să-l ancheteze pe democratul Joe Biden, posibil rival al actualului șef de stat american la alegerile prezidențiale din 2020.

Până în prezent au avut loc aproximativ 10 audieri cu ușile închise, parlamentarii solicitând, de asemenea, numeroase documente.