ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul Akin Ozturk, fost comandant al Forțelor Aeriene turce, ar fi recunoscut că a coordonat tentativa de lovitură de stat din Turcia, susțin autoritățile turce, potrivit agenției de știri Anadolu.

Generalul Akin Ozturk a fost citat afirmând în fața anchetatorilor că a acționat "cu intenția de a organiza o lovitură de stat", potrivit Mediafax.

Anterior, el negase orice implicare în tentativa de lovitură de stat soldată cu aproximativ 300 de morți, explicând că a încercat să o blocheze.

Akın Öztürk, în vârstă de 64 de ani, este general cu patru stele și a fost comandant al Forțelor Aeriene turce până pe 4 august 2015. Ozturk era și membru al Consiliului Militar Suprem.

Conform autorităților turce, bilanțul loviturii de stat din 15 iulie variază între 265 și 308 morți. Peste 7.500 de persoane suspectate de implicare în lovitura de stat, în principal militari, au fost arestate.

Imagini publicate de agenția Anadolu arată că generalul Akin Ozturk are răni în zona feței și a pieptului.