ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pat Buchanan, fost consilier al președinților Nixon și Reagan, se întreabă dacă poporul american este gata să accepte moartea a mii și zeci de mii de civili nevinovați, ca urmare a blocadei totale la care este supus Yemenul de către Arabia Saudită, principalul aliat al SUA din zonă.

„Aproape 90% din alimentele, combustibilul și medicamentele din Yemen sunt importate și aceste importuri sunt tăiate. Cele mai mari orașe de sub controlul rebelilor Houthi, portul Hodaida și capitala Sanaa, au pierdut accesul la apa potabilă din cauza absenței combustibilului necesar pentru a purifica apa. Mii au murit deja de holeră. Alte sute de mii sunt în pericil. Copiii sunt în pericol din cauza unei epidemii de difterie. Medicamente esențiale nu mai ajung în țară, semnând sentința la moarte pentru diabetici și pacienți.

Dacă aeroporturile și porturile aflate subt controlul Houthi nu se redeschid și elementele de strictă necesitate, precum și ajutor umanitar nu sosește, Yemenul va fi lovit de foamete și înfometare”, a scris Buchanan pe blogul său.

Fostul candidat la președinția SUA se întreabă ce-au făcut iemeniții de au parte de o asemenea soartă?

„Ce-au făcut acești oameni ca să merite așa ceva? Ce ne-au făcut nouă așa încât să-i ajutăm pe saudiți să le facă asta? Rebelii Houthi nu sunt al-Qaida sau ISIS. Acestea sunt grupuri teroriste sunite, iar Houthi îi detestă. Așa arată acum modul american de a face război? Suntem noi americanii pregătiți, cu ocazia acestui Crăciun, să participăm la o catastrofă umanitară care va stârni ura față de americani în Yemen pentru generații și care ne va păta numele țării?”, a notat Buchanan.