Europa este marcată de o multitudine de diverse probleme și există o îndepărtare radicală de valori, dar Polonia poate reconstrui o Europă a valorilor, a estimat sâmbătă vicepremierul polonez Beata Szydlo, transmite agenția de presă PAP.

Într-un interviu acordat cotidianului Nasz Dziennik, Szydlo - fostă șefă a guvernului de la Varșovia - a spus că cei care 'nu sunt de acord cu o Polonie puternică' o descriu ca fiind intolerantă, scrie Agerpres.

Beata Szydlo a făcut aluzie la recenta decizie a Comisiei Europene de a lansa procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu.

„Europa trebuie să lupte pentru a-și salva rădăcinile creștine și identitatea. Astăzi, mulți lideri de opinie încă se tem să spună acest lucru tare și răspicat. Este timpul să ne alegem direcția pentru viitor - dacă Uniunea Europană urmează să reflecte viziunea părinților săi fondatori sau dacă vom merge în direcția opusă'”, a încheiat numărul 2 în executivul de la Varșovia.

Comisia Europeană a anunțat miercuri lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia. Această procedură este declanșată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE și ea poate duce la sancțiuni contra țării respective.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews