ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europa este marcată de o multitudine de diverse probleme și există o îndepărtare radicală de valori, dar Polonia poate reconstrui o Europă a valorilor, a estimat sâmbătă vicepremierul polonez Beata Szydlo, transmite agenția de presă PAP.

Într-un interviu acordat cotidianului Nasz Dziennik, Szydlo - fostă șefă a guvernului de la Varșovia - a spus că cei care 'nu sunt de acord cu o Polonie puternică' o descriu ca fiind intolerantă, scrie Agerpres.

Beata Szydlo a făcut aluzie la recenta decizie a Comisiei Europene de a lansa procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu.

„Europa trebuie să lupte pentru a-și salva rădăcinile creștine și identitatea. Astăzi, mulți lideri de opinie încă se tem să spună acest lucru tare și răspicat. Este timpul să ne alegem direcția pentru viitor - dacă Uniunea Europană urmează să reflecte viziunea părinților săi fondatori sau dacă vom merge în direcția opusă'”, a încheiat numărul 2 în executivul de la Varșovia.

Comisia Europeană a anunțat miercuri lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia. Această procedură este declanșată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE și ea poate duce la sancțiuni contra țării respective.