ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Cehiei, Vaclav Klaus, afirmă, în cartea lansată recent, că actuala criză a migranților este comparabilă cu invazia barbară a lumii antice, care a provocat o regresie pe scară largă în dezvoltarea Europei și de pe urma căreia europenii și-au revenit abia după câteva secole, scrie Voice of Europe.

Klaus, președintele Republicii Cehe în perioada 2003- 2013, scrie că „Europa a fost slăbită de o utopie de stânga care promovează ideea migrației în masă și încearcă să transforme europenii în clienți dependenți”.

În cartea sa intitulată „Europa All Inclusive”, Klaus profețește că actuala criză a migranților este departe de a se sfârși. Această criză este un „fenomen subestimat”. Elitele actuale ale Europei apără, „în ultimă instanță, ideile sinucigașe ale multiculturalismului”, care „promovează ideea că migrația este un drept al omului și că dreptul de a migra duce la drepturi suplimentare, inclusiv la ajutoare sociale pentru migranți”, scrie fostul președinte ceh.

Cunoscut eurosceptic, Klaus propunea într-o carte apărută în 2013 ca Cehia să iasă din Uniunea Europeană, calificând proiectul unificării continentului drept un "imens eșec" , în timp ce UE era considerată de el o entitate antidemocratică și un proiect antidemocratic.