Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a fost numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa, din Ucraina, informează presa internațională.

 

Decretul a fost semnat sâmbătă de şeful statului, Petro Poroşenko. Cu numai două zile înainte de numirea în funcţia de guvernator, Mihail Saakashvili a primit cetăţenia ucraineană. 
 
Mihail Saakașvili a fost președinte al Georgiei în două mandate și s-a remarcat printr-un discurs agresiv pro-occidental. Mai mult, a intrat în conflict militar cu Rusia, după ce a invadat provinciile Osetia de Sud și Abkhazia. Drept răspuns, Rusia a invadat și ocupat cele două provincii, inclusiv o parte din teritoriul Georgiei.
 
După plecarea din funcția de președinte, noile autorități de la Tbilisi l-au investigat pe Saakașvili, fiind dat în urmărire internațională pentru abuz în serviciu după ce a ordonat utilizarea forţei în timpul demonstraţiilor opoziţiei şi atacarea unui post de televiziune.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.