ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de la Berlin au deschis un adăpost pentru găzduirea refugiaților în fostul sediu al poliției politice din Germania de Est (STASI), pentru a face față valului de migranți.

Peste 500 de refugiați, majoritatea din Siria, Irak și Afganistan, au fost deja cazați în noul adăpost, iar alte 400 de persoane urmează să fie găzduite aici, temporar, scrie presa germană. Site-ul The Local.de scrie că migranții au fost cazați în clădirea care, în vremea Războiului Rece, se aflau spionajul extern din fostul sediu impozant al Ministerului pentru Securitatea Statului.

Sediul principal al Stasi, în care temuta agenție păstra un număr vast de dosare despre cetățeni est-germani, va rămâne însă muzeu.

Autoritățile germane se străduiesc să găsească paturi pentru până la un milion de solicitanți de azil, așteptați în țară doar anul acesta.

Și aeroportul Tempelhof, construit de către naziști, devenit ulterior scena Berlin Airlift, a fost transformat de asemenea, în octombrie, în adăpost temporar.