ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Mișcarea” (The Movement) este numele fundației pe care o lansează în Europa Steve Bannon, fostul strateg al campaniei electorale a lui Donald Trump. „The Movement  va oferi sprijin organizatoric și politic partidelor europene de dreapta în perspectiva viitoarelor alegeri. Obiectivul: crearea unui singur bloc conservator în Parlamentul european.

Steve Bannon este gata să se confrunte cu George Soros și să dezlănțuie o revoluție de dreapta în Europa, scrie Daily Beast într-un articol lung, în care, citându-l pe Bannon, explică faptul ca fostul strateg al lui Donald Trump este pe punctul de a lansa această fundație în Europa pentru a consolida drepturile europene. „Mișcarea” va deveni, speră Bannon,  „lider al unei revolte populiste de dreapta pe întreg continentul european, începând cu alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor".

„Mișcarea”, mai spune Bannon, va fi pentru partidele populiste și de dreapta „o sursă centrală de sondaje și comunicare directă, identificând indivizii care sunt capabili să elaboreze strategii politice prin colectarea stărilor de nemulțumire care se răspândesc în întreaga Europă , în multe cazuri fără structuri politice profesionale sau bugete semnificative”.

 Bannon dorește să organizeze aceste „stări de nemulțumire” și să le structureze. De ce o imaginează Bannon ca pe o mișcare anti-Soros? Ambiția fostului consilier al președintelui SUA este aceea că Mișcarea sa se opune impactului pe care  Societățile Deschise ale lui Soros, începând din 1984, l-au avut în Europa, finanțând bătăliile culturale și civile. Pe scurt, cei doi americani au decis acum să se confrunte pe terenul politicii europene.

Anul trecut, Bannon a purtat discuții cu liderii partidelor conservatoare de pe continent, de la Nigel Farage, în Marea Britanie și membrii Frontului Național condus de Marine Le Pen (recent redenumit Rassemblement National), de la premierul ungar Viktor Orban și populiștii polonezi din Est, până la italianul Matteo Salvini, liderul Ligii.

Bannon spune că își dorește un „super-grup” de dreapta în cadrul Parlamentului European, care ar putea atrage până la o treime din parlamentarii aleși la alegerile europene de anul viitor, din mai. 

Sediul Mișcării lui Bannon va fi la Bruxelles, iar angajările de personal vor începe peste câteva săptămâni. Bannon are de gând să-și petreacă jumătate din timp în Europa, adică mai mult „pe teren” și mai puțin la biroul de la Bruxelles, după alegerile de la jumătatea mandatului, care au loc în noiembrie, în Statele Unite.