ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gala decernării Globurilor de Aur a fost dominată de un val de nestăvilit al disprețului total față de președintele ales al SUA și de acei americani care l-au ales, scrie editorialistul Todd Starnes pe site-ul Fox News, apropiat republicanilor americani.

Vedetele prezente la eveniment au dezlănțuit un torent de remarci pline de ură la adresa președintelui ales, precum și împotriva susținătorilor săi, oameni pe care, în campanie, Hillary Clinton, îi considera drept "persoane deplorabile", amintește editorialistul. Iar cea mai vocală dintre toți a fost actrița Meryl Streep, care a primit trofeul Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.

Actrița a spus că Donald Trump are „instinctul de a umili”, după ce președintele ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic.  Editorialistul Todd Starnes scrie însă că, dacă Streep vrea să vorbească despre defăimare și denigrare, atunci să își aducă aminte de creștinii și conservartorii de la Hollywood care se tem să iasă în public și să vorbească, pentru a nu rămâne pe drumuri. Sau de directorul unui teatru din Sacramento care a fost obligat să renunțe la postul său după ce a susținut că sprijină căsătoria tradițională.

Și, dacă tot s-a transformat în avocata persoanelor cu dizabilități, de ce nu a făcut acest act de apărare și în cazul tânărului alb, cu probleme psihice, sechestrat și torturat, in direct, pe Facebook, se întreabă jurnalistul Fox News.
 
„Cine suntem noi? Și ce este Hollywood-ul de fapt? Suntem doar o grămadă de oameni din alte locuri. Eu m-am născut, am crescut și am învățat în New Jersey. Viola Davis s-a născut în Carolina de Sud și a crescut în Long Island. Sarah Paulson a fost crescută de o mamă singură din Brooklyn. Sarah Jessica Parker provine dintr-o familie cu șapte sau opt copii din Ohio. Natalie Portman s-a născut în Ierusalim. Unde sunt certificatele lor de naștere? Și frumoasa Ruth Negga s-a născut în Etiopia și a crescut în Irlanda. Și acum este nominalizată pentru interpretarea unei femei dintr-un orășel din Virginia. Ryan Gosling, ca toții oamenii de treabă, este canadian. Și Dev Patel s-a născut în Kenya, a crescut în Londra, și se află aici pentru că a jucat un indian crescut în Tazmania. Hollywood-ul este plin de „intruși” și de străini. Dacă îi dai pe toți afară,americanii se vor uita doar la fotbal și arte marțiale mixte, care nu sunt arte. Datoria unui actor este să intre în viețile oamenilor care sunt diferiți de ei și să îi facă să simtă cum este să fii diferit”, a mai spus Meryl Streep la gală, amintește jurnalistul, care consideră că auto-adularea care a plutit în sala decernării Globurilor de Aur a fost ridicolă. Pentru că nu vorbim de genii care oprează pe creier sau de polițiști, ci de oameni care își câștigă existența jucând diverse roluri, scrie acesta.

În finalul editorialului, el sustine că Meryl Streep nu ar fi avut niciun drept să vorbească despre moralitate pentru că, în 2003, actrița l-a aclamat pe unul dintre cei mai notorii molestatori de copii, regizorul Roman Polansky, cu ocazia decernării Oscarului cineastului cu cetățenie poloneză și franceză. Practic, actrița a făcut un Laudatio celui pe care justiția americană încearcă să îl condamne din 1977 pentru că, așa cum el însuși a recunoscut, a făcut sex cu o fetiță de 13 ani, după ce a drogat-o. Prin urmare, o sfătuiește acesta, "data viitoare când mai vrea să facă astfel de comentarii, să încerce să se abțină pentru a ne scuti de astfel de izbucniri de indignare".