ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capul familiei mafiote Gambino, Frank Cali, a fost ucis miercuri seară în fața casei sale din New York, a anunțat poliția, citată de BBC.

În vârstă de 53 de ani, Cali a fost împușcat de câteva ori în timp ce se afla în districtul Todt Hill din Staten Island și a decedat la spital. Agresorul a părăsit scena cu o mașină albastră, precizează BBC.

Media americană notează faptul că aceasta este prima asasinare a unui cap mafiot din 1985 încoace, atunci când Paul Castellano a fost ucis la comanda viitorului „boss”, John Gotti.

Familia Gambino este una dintre cele 5 familii istorice mafiote din New York. Motivul crimei nu este cunoscut, iar poliția a deschis o investigație.

Se pare că mafiotul a fost atras afară din casa sa prin simularea unui accident, mașina sa fiind lovită pe stradă, ceea ce l-a făcut pe Cali să iasă afară.

După niciun minut, Cali era împușcat. Francesco „Franky Boy” Cali a preluat conducerea organizației de la Domenico Cefalu în 2015. Acesta avea doar o condamnare de 16 luni la activ pentru extorcare.

Cartierul în care locuia, Todt Hill, este binecunoscut în lumea Mafiei italiene, fiind chiar folosit pentru filmarea celebrului film „Nașul” din 1972. Paul Castellano, ultimul cap ucis înainte de Cali, deținea și el o casă acolo.

Familiile Genovese, Gambino, Lucchese, Colombo și Bonanno au controlat crima organizată din New York de zeci de ani. Săptămâna trecută, Carmine Persico, fostul cap al familiei Colombo, a murit în închisoare, la vârsta de 85 de ani. Tocmai era în al 33-lea an din condamnarea de 139 de ani pe care o ispășea.

Miercuri, doi capi ai familiei Bonanno, Joseph Cammarano Jr și John Zancocchio, au fost achitați de acuzațiile aduse de procurorii americani.