ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Francois Hollande a pus capăt unor polemici care au ținut prima pagină a ziarelor din Franța.
 
A decis să o grațieze pe Jacqueline Sauvage, femeia care și-a ucis soțul, care o maltratase pe ea și pe copii săi timp de 47 de ani de mariaj. Femeia a devenit în Franța un simbol al violenței împotriva femeilor. Și pentru curajul de a curma viața unui tată incestuos.
 
Pe 3 decembrie 2015 Jacqueline Sauvage a fost condamnată la zece ani de închisoare de Curtea de Apel. Condamnarea sa a provocat un val uriaș de solidariate, fiind lansată o petiție, care a adunat peste 400.000 de semnături prin care se cerea eliberarea sa imediată.
 
"Președintele ne-a ascultat și nu ne-a decepționat", au spus  Sylvie, Carole și Fabienne Marot, cele trei fiice violate de mici de tatăl cu chip de bestie. 

În septembrie 2012, a doua zi după sinuciderea fiului său, Jacqueline Sauvage și-a ucis soțul cu trei gloanțe în spate, după 47 de ani de infern conjugal și de violențe, inclusiv sexuale, cărora le-au căzut victime și cei patru copii ai cuplului.

Confirmarea, la 3 decembrie 2014, de către o curte de apel a condamnării femeii la 10 ani de închisoare le-a revoltat pe cele trei fiice ale sale, Sylvie, Carole și Fabienne Marot. "Mama noastră a suferit de-a lungul întregii sale vieți de cuplu, victimă a tatălui nostru, un om violent, tiranic, pervers și incestuos', au pledat ele.

După anunțul de duminică seară, fostul ministru francez al justiției, Christiane Taubira, care a demisionat săptămâna trecută din guvern, a reacționat pe Twitter, declarându-se 'fericită' că, 'în pofida tuturor avizelor rezervate, președintele a dat câștig de cauză argumentelor' sale.

Constituția franceză îi dă oferă președintelui dreptul de a grația, din 2008 doar cu titlu individual. Aceasta a fost a doua oară când François Hollande și-a exercitat această prerogativă, după ce în 2013 i-a acordat o reducere de pedeapsă celui mai vechi deținut din Franța, Philippe El Shennawy, eliberat condiționat după 38 de ani petrecuți în închisoare.