ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele francez Francois Hollande și președintele regiunii Provence Alpes d'Azur, Christian Estrosi, au fost huiduiți vineri de oameni, în timp ce coloana oficială în care se aflau traversa Nisa, după ce șeful statului a susținut un discurs televizat, relatează The Associated Press.

Christelle Hespel a declarat pentru agenția americană că este „dezgustată” de ambii lideri și i-a acuzat că nu au reușit să-i apere orașul, scrie News.ro.

„Domnul Estrosi este de dreapta. Domnul Hollande e de stânga. O spun și o spun tare, cei doi sunt niște criminali”, a declarat o locuitoare, în vârstă de 38 de ani, din Nisa.

Guvernul lui Hollande, care a atins un nou nivel-record de nepopularitate, a fost zguduit recent de acuzații potrivit cărora serviciile franceze de informații au eșuat în gestionarea amenințării teroriste din țară.

Hollande a îndemnat vineri la „unitate” și „coeziune” după atacul de la Nisa, soldat cu 84 de morți, avertizând că nu intenționează să se „coboare” la „jigniri” și „excese”, în contextul în care o parte a opoziției a criticat Executivul extrem de dur vineri dimineața, potrivit digi24.ro.

„Este rolul meu, este responsabilitatea mea, să nu mă las deturnat de la angajamentul pe care mi l-am asumat în numele francezilor de a-i proteja, de a nu mă coborî la nu știu ce jigniri, excese, pentru a răspunde, ci voi răspunde în mod just provocărilor cu care ne confruntăm, alocând toate mijloacele necesare în acest sens”, a declarat Hollande.