ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Economic Mondial condus de Klaus Schwab pledează pentru o „alianță” între inteligența umană și inteligența artificială care să cenzureze ideile înainte de a fi postate.

Un articol publicat pe site-ul oficial al Forumului Economic Mondial avertizează asupra pericolului reprezentat de „lumea întunecată a ofenselor online”.

FEM are și soluția: crearea unei „fuziuni” între cele mai performante sisteme de cenzură umană și algoritmii de învățare automată ai Inteligenței Artificiale (IA) care să vegheze ca sentimentele oamenilor să nu fie rănite și ca opiniile anti-regim să fie puse sub obroc.

Autorul articolului, Inbal Goldberger, scrie:

„Combinând într-o manieră unică puterea unei tehnologii inovatoare, colectarea informațiilor off-platform și abilitatea experților în domeniile cheie care înțeleg cum operează cei care reprezintă o amenințare, detectarea pe scară largă a abuzurilor online poate atinge o precizie aproape de perfecțiune.”

După o serie întreagă de scamatorii logice și retorice, articolul sfârșește prin a propune „un nou cadru: în loc să ne bazăm pe IA pentru detecta la scară mare (amenințările) și pe oameni pentru a examina cazurile specioase, este crucială o abordare bazată pe inteligență”.

Mai departe, textul explică:

„Prin aducerea unei inteligențe umane, multilingve și off-platform în cadrul algoritmilor de învățare, IA va fi atunci în măsură să detecteze noi abuzuri, nuanțate, înainte să ajungă on-platform, pe platformele destinare marelui public.”

Și conchide:

„Completarea acestei detectări automatizate, mai inteligente, cu o expertiză umană pentru a examina cazurile specioase și a identifica falsurile pozitive și negative și apoi a încărca aceste descoperiri în seturile de formatare ne va permite să creăm o IA integrată cu o inteligență umană.”

Cu alte cuvinte, se pregătește cenzurarea libertății de exprimare încă înainte ca aceasta să se materializeze prin postări pe rețelele sociale.

Este ceea ce unii numesc deja „Cenzură Preventivă”.

Sau, cum spune FEM:

„Echipele de încredere și securitate pot opri amenințările care apar online înainte ca aceastea să ajungă la cititori.”

O combinație monstruoasă între ce au mai malefic inteligența artificială și inteligența umană.

Printre primele obiecte de activitate ale acestui Frankenstein al Cenzurii se va număra evident orice tentativă de critică la adresa sinistrelor elucubrații ale Forumului Economic Mondial, care a ajuns faimos pentru modul în care își blochează criticii pe Twitter.

Și totuși, într-o perioadă de criză mondială gravă, probabil fără precendent în istorie, în care se suprapun inflația galopantă, criza lanțurilor de aprovizionare, criza energetică, criza alimentară, de ce Forumul lui Klaus Schwab nu se ocupă de domeniul indicat de titulatura sa: Economia?

Într-un excelent comentariu, Didi Rankovic scrie:

„Nu este niciodată limpede de ce purtătorul de cuvânt al elitei de la Davos (FEM) vine cu tot felul de «soluții» și «propuneri» bizare. Este aceasta o modalitate de a introduce noi idei ori a le întări pe cele existente? Sau doar ca să pară că sunt ocupați și că merită banii pe care îi primesc?”

Și Rankovic adaugă:

„Nu - nu îi preocupă inflația galopantă, nici costurile energetice, nici măcar securitatea alimentară din numeroase regiuni ale lumii. Pentru cât sunt de devotați globalizării, sunt siudat de surzi la ceea ce se petrece cu adevărat pe glob.”