ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de femei s-au plâns de atacuri sexuale în timpul celebrării de pe străzile Parisului, după câștigarea Cupei Mondiale de către naționala Franței.
 
Victimele susțin că au fost sărutate cu forța, atinse pe piept și pe fese și chiar apucate de picioare, sociologul Eric Neveu sugerând că un sentiment de „euforie colectivă”, cuplat cu convingerea că pedeapsa este improbabilă, a stimulat o atmosferă de impunitate".

„Ideea că totul este permis încurajează oamenii cu tendințe de comportament agresiv", a declarat sociologul pentru postul public de radio France Inter, citat de breitbart.com.

Surse judiciare au declarat că doi bărbați au fost arestați pentru infracțiuni sexuale după festivitățile stradale, unul dintre aceștia fiind minor, dar că nu s-a constatat nicio creștere  a acuzațiilor de agresiune sexuală. Multe femei care au apelat la social media pentru a se plânge de atacurile comise asupra lor, cu hashtag-ul #MeTooFoot, pretinzând însă că nu au depus plângeri oficiale pentru că nu credeau că poliția va acționa.
 
„Am fost cel puțin 200.000 la Lyon”, a povestit o tânără, care a descris cum a fost apucată de gât și atacată de doi bărbați. „Care este scopul depunerii unui plângeri? Știu deja că poliția nu va face nici o cercetare în acest sens”.

După victoria Naționalei la Cupa Mondială, unii suporteri francezi s-au încăierat cu polițiștii, duminică seara, pe străzile Parisului,  dar și în alte orașe ale Franței.
 
Incidentele violente au avut loc nu departe de Arcul de Triumf, unde fanii au sărbătorit după meci victoria echipei lui Didier Deschamp.  La Lyon, atmosfera de sărbătoare a devenit una incendiară la propriu după ce o mulțime de tineri a distrus mobilierul stradal și a dat foc coșurilor de gunoi, iar mai apoi a atacat poliția. A fost nevoie și aici de gaze lacrimogene pentru a controla violențele.

În total, s-au efectuat 292 de arestări, dintre care 102 la Paris, iar numărul acestora ar putea crește, pe măsură ce poliția depistează alți agresori.