ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În noaptea de 15 aprilie, o patrulă a poliției din Toulouse a arestat o femeie care purta niqa, după ce aceasta a refuzat să-și arate chipul, în condițiile în care, în Franța, o lege adoptată în 2010 prevede că în spațiile publice femeile musulmane nu pot purta haine care să le ascundă fața. Acesta ar fi fost fitilul care a declanșat, începând din 15 aprilie, cinci nopți consecutive de violență într-un cartier din orașul Toulouse din sud-vestul Franței, populat în special de migranți, informează francesoir.fr.

Zeci de vehicule au fost incendiate de către protestatarii care, de cinci nopți, au transformat suburbia din  Toulouse într-o scenă a violențelor și haosului.

În imaginile difuzate pe internet, se vede cum femeia care purta văl se opune arestării și îi înjură pe polițiști. În doar câteva minute, mai mulți protestatari, cei mai mulți musulmani, s-au adunat rapid la locul incidentului, obligându-i pe polițiști să arunce grenade cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Femeia a fost plasată în custodie și va fi judecată la jumătatea lunii mai pentru „revoltă și violență împotriva unei persoane care deține autoritatea publică”.

De menționat că Grand Mirail, suburbia unde au avut loc violențele, este consideată „de securitate prioritară”. Aici au trăit Mohamed Merah, islamistul care a ucis șapte oameni, între care trei copii evrei, în martie 2012 la Toulouse și Montauban, „fratele” său vitreg Sabri Essid, precum și Fabien Clain, cel care a revendicat într-o înregistrare audio atentatele de la Paris din noiembrie 2015, soldate cu 130 de morți.

Din nefericire, acesta a fost doar începutul:  exact în aceeași zonă, câteva ore mai târziu, aproximativ 100 de protestatari au început să dea foc autovehiculelor și containerelor de gunoi. O stație de poliție din zonă a fost și ea ținta actelor de vandalism.

Revoltele au avut loc începând de duminică seara până joi noaptea și s-au soldat cu 23 de arestări, 76 de mașini arse, 200 de polițiști mobilizați și o noapte de coșmar pentru loicuitorii acestui cartier francez.

Poliția susține că a fost vorba despre ƒ„ambuscade bine orchestrate”, pentru că cei arestați aveau asupra lor cu sticle cu acetonă, sticle cu gaz și mortar, pregătite din timp pentru a fi folosite împotriva forțelor de ordine.

Acest gen de revolte, ca urmare a arestărilor din suburbiile franceze locuite  în special de migranți, au devenit un fenomen la ordinea zilei în Franța. În 2005, revolte la scară largă au avut loc la Paris și în întreaga țară, după ce doi suspecți au fost electrocutați în timpul unei urmăriri a poliției. Aproximativ 9000 de vehicule au fost arse atunci, iar doi civili au fost uciși în timpul violențelor.

După adoptarea legii privind interzicerea vălului, din 2010, polițiștii au început să se confrunte cu tot mai multe cazuri de violențe provocate de încercarea lor de a aplica legea, așa că, după cum notează presa franceză, de multe ori, evitau să mai dea sancțiuni, de teama consecințelor.
Kern și Institutul Gatestone au publicat un raport despre islamizarea Franței în 2013. Potrivit acestui think tank - condus de către John Bolton, un fost ambasador american la ONU - populația musulmană a Franței a atins 6,5 milioane de persoane, reprezentând apoape 10% din locuitorii țării. Unii activiști musulmani preconizează că Franța va deveni o țară cu populație majoritar musulmană "într-un viitor nu prea îndepărtat".