Este legitim ca Vincent Lambert să fie lăsat să moară de foame și de sete. Curtea de Casație franceză a stabilit vineri acest verdict, printr-o sentință finală. Curtea de Apel din Paris suspendase întreruperea alimentării și hidratării lui Vincent, aflat de 10 ani în stare vegetativă, în urma unui accident rutier, inițiată de medicii de la spitalul Chu Sébastopol din Reims la 20 mai.

Tratamentele care îl mențin în viață pe Vincent Lambert, francezul aflat în stare vegetativă din 2008, pot fi oprite „de acum”, în conformitate cu hotărârea pronunțată vineri de Curtea de Casație - a estimat avocatul soției acestuia, scrie wmd. com.
 
Cazul lui Lambert, un pacient tetraplegic în vârstă de 42 de ani, aflat de peste 10 ani în stare vegetativă în urma unui accident de mașină, a devenit reprezentativ pentru dezbaterea din Franța privind încetarea vieții.

Soția sa, Rachel Lambert, s-a pronunțat de mai multe ori în favoarea unei opriri a tratamentelor, spre deosebire de părinții pacientului, catolici militanți, care susțin că fiul lor are doar un handicap.

Avocații părinților lui Lambert au anunțat că vor depune o plângere pentru „crimă cu premeditare” împotriva medicului care ar ordona oprirea tratamentelor.

„Nu mai sunt căi de atac posibile, deoarece nu mai există judecători de sesizat”, a declarat avocatul lui Rachel Lambert, Patrice Spinosi, pentru care hotărârea Curții de Casație „pune capăt” acestui caz.

 Cazul lui Vincent Lambert aduce din nou în discuție dezbaterile pe tema opririi tratamentelor pentru pacienții aflați în stare vegetativă. În Franta, eutanasia și sinuciderea asistată sunt interzise, dar oprirea tratamentelor poate fi autorizată de lege în anumite situații.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews