ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este legitim ca Vincent Lambert să fie lăsat să moară de foame și de sete. Curtea de Casație franceză a stabilit vineri acest verdict, printr-o sentință finală. Curtea de Apel din Paris suspendase întreruperea alimentării și hidratării lui Vincent, aflat de 10 ani în stare vegetativă, în urma unui accident rutier, inițiată de medicii de la spitalul Chu Sébastopol din Reims la 20 mai.

Tratamentele care îl mențin în viață pe Vincent Lambert, francezul aflat în stare vegetativă din 2008, pot fi oprite „de acum”, în conformitate cu hotărârea pronunțată vineri de Curtea de Casație - a estimat avocatul soției acestuia, scrie wmd. com.
 
Cazul lui Lambert, un pacient tetraplegic în vârstă de 42 de ani, aflat de peste 10 ani în stare vegetativă în urma unui accident de mașină, a devenit reprezentativ pentru dezbaterea din Franța privind încetarea vieții.

Soția sa, Rachel Lambert, s-a pronunțat de mai multe ori în favoarea unei opriri a tratamentelor, spre deosebire de părinții pacientului, catolici militanți, care susțin că fiul lor are doar un handicap.

Avocații părinților lui Lambert au anunțat că vor depune o plângere pentru „crimă cu premeditare” împotriva medicului care ar ordona oprirea tratamentelor.

„Nu mai sunt căi de atac posibile, deoarece nu mai există judecători de sesizat”, a declarat avocatul lui Rachel Lambert, Patrice Spinosi, pentru care hotărârea Curții de Casație „pune capăt” acestui caz.

 Cazul lui Vincent Lambert aduce din nou în discuție dezbaterile pe tema opririi tratamentelor pentru pacienții aflați în stare vegetativă. În Franta, eutanasia și sinuciderea asistată sunt interzise, dar oprirea tratamentelor poate fi autorizată de lege în anumite situații.