Parlamentul francez a adoptat, marți, un proiect de lege care vizează reducerea protestelor violente, ca răspuns la cele trei luni de demonstrații antiguvernamentale ale mișcării „vestele galbene”, relatează Reuters, anunță Mediafax.
 
Legea „anti-casseur" (anti-huligan) interzice protestatarilor să-și ascundă fețele, dă poliției puteri mai mari pentru a extrage potențialii provocatori din demonstrații și acordă autorităților locale dreptul de a interzice anumiți protestatari.
Potrivit sursei citate, în ciuda criticilor, conform cărora legea ar putea stopa libertățile civile, ea a trecut de camera inferioară a Parlamentului, Adunarea Națională, cu 387 de voturi pentru și 92 împotrivă, datorită majorității confortabile a partidului președintelui Emmanuel Macron. Legea va fi discutată în camera superioară, dar adunarea are ultimul cuvânt.

Mișcarea „vestele galbene” a izbucnit in noiembrie ca un protest impotriva impozitelor pe combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă la scară largă împotriva inegalității sociale și a președintelui Macron. Numele său provine de la vestele fosforescente pe care automobiliștii din Franța le țin în mașinile lor.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.