ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul francez a adoptat, marți, un proiect de lege care vizează reducerea protestelor violente, ca răspuns la cele trei luni de demonstrații antiguvernamentale ale mișcării „vestele galbene”, relatează Reuters, anunță Mediafax.
 
Legea „anti-casseur" (anti-huligan) interzice protestatarilor să-și ascundă fețele, dă poliției puteri mai mari pentru a extrage potențialii provocatori din demonstrații și acordă autorităților locale dreptul de a interzice anumiți protestatari.
Potrivit sursei citate, în ciuda criticilor, conform cărora legea ar putea stopa libertățile civile, ea a trecut de camera inferioară a Parlamentului, Adunarea Națională, cu 387 de voturi pentru și 92 împotrivă, datorită majorității confortabile a partidului președintelui Emmanuel Macron. Legea va fi discutată în camera superioară, dar adunarea are ultimul cuvânt.

Mișcarea „vestele galbene” a izbucnit in noiembrie ca un protest impotriva impozitelor pe combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă la scară largă împotriva inegalității sociale și a președintelui Macron. Numele său provine de la vestele fosforescente pe care automobiliștii din Franța le țin în mașinile lor.