Peste 600 de medici din Franța au depus o plângere judiciară împotriva premierului Édouard Philippe și a fostului ministru al Sănătății,  Agnès Buzyn, scrie presa franceză.

Medicii îi acuză pe politicieni de„minciună de Stat" în cazul epidemiei de coronavirus. Ei susțin că liderii politici nu au luat măsurile necesare pentru a opri epidemia înainte de răspândirea ei în Franța, asta deți erau la curent cu riscul pandemiei.
 
Ei mai acuză Guvernul francez că a mintit în privinta măștilor de protectie, desi știa clar că nu există stocuri suficiente. Plângerea vizează si amploarea informațiilor care le-au fost ascunse francezilor, dar și faptul că fostul ministru al Sănătătii ar fi știut totul, dar nu a făcut nimic.

„O anchetă penală este indispensabilă, pentru a cunoaște amploarea informațiilor care le-au fost ascunse francezilor și a determina responsabilitățile fiecăruia în acest fiasco medical. Serverele Ministerului Sănătății trebuie percheziționate”, a subliniat Fabrice Di Vizio, avocatul celor peste 600 de medici.

Cei peste 600 de medici au trimis plângerea lor la Curtea de Justiție a Republicii Franceze, singura instantă care poate judeca actele comise de membri ai Guvernului.

Potrivit ultimelor date oficiale, în Franța s-au înregistrat 10.995 de cazuri de infectare cu coronavirus, cu 1.861 mai mult decât în ziua precedentă, fiind înregistrate 372 de decese.