Aproximativ 70 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate în rândul elevilor din creșele și școlile primare din Franța, începând cu 11 mai, când 1,4 milioane de copii au revenit la școală.

O situație apărută în condițiile în care mai bine de 50.000 de elevi de gimnaziu s-au întors și ei la școli, luni, la o săptămână după ridicarea restricțiilor la nivel național.

Multe dintre grădinițele și școlile primare s-au închis însă în cursul săptămânii, după detectarea virusului în rândul copiilor.

Într-o intervenție pentru RTL Radio, ministrul Educației, Jean-Michel Blanquer, a spus că închiderea imediată a mai multor școli a reprezentat o demonstrație a faptului că aceestea respectă orientări și protocoale stricte.

„După această reapariție a cazurilor, este necesară prudență”, a avertizat el, adăugând că noile cazuri au fost aduse cel mai probabil din afara școlii. „Era inevitabil, dar sunt nesemnificative", a adăugat ministrul.

Elevii care s-au întrors luni la școală - cei din clasele a cincea și a șasea - proveneau doar din zone verzi, care erau considerate în siguranță în ceea ce privește răspândirea virusului.

Revenirea elevilor în școli după suspendarea restricțiilor antiepidemice s-a făcut pe bază de voluntariat.

Ministerul Educației de la Paris a elaborat planuri privind o reluare graduală a cursurilor în școli, fiind instituit și un sistem alternativ, pe clase și categorii de vârstă.