ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a oferit luni Franței un pui de ciobănesc german, în semn de solidaritate după moartea unei femele de ciobănesc belgian a trupelor de elită, Diesel, care a fost ucisă în asaltul asupra unui apartament din Saint-Denis, pe 18 noiembrie.

Igor Zubov, ministru adjunct de Interne, a predat câinele Dobrinia ambasadorului Franței la Moscova, Jean-Maurice Ripert, în cadrul unei ceremonii organizate la ambasadă, în prezența unor militari ruși și francezi.

"În Rusia, câinii care servesc poliția sunt iubiți nu numai de polițiști, ci și de cetățenii simpli", iar predarea puiului de ciobănesc german poliției franceze este considerată de ruși "un simbol al unității popoarelor noastre în lupta implacabilă împotriva terorismului", a adăugat el, dându-i-l în brațe pe Dobrinia ambasadorului francez.

"Este o mare onoare pentru mine să vă primesc la ambasada Franței", a declarat Ripert, salutând cadoul extraordinar. "Dobrinia este așteptat cu entuziasm la Paris și vor fi luate toate măsurile pentru primirea lui", a adăugat ambasadorul, potrivit Agerpres.

Câinele va mai sta o perioadă în Rusia, până la sfârșitul perioadei de carantină, care durează între una și trei luni, potrivit lui Zubov.

"Este unul din cei mai buni câini pe care îi creștem, este mare, robust, curat și foarte simpatic", a subliniat ministrul adjunct rus.