Franța a activat planul de rezervă în cazul unui Brexit fără acord, în contextul în care scenariul ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord pare „tot mai puțin improbabil”, a anunțat, joi, prim-ministrul francez, Edouard Philippe, a informat Mediafax.

Astfel, Parisul va aloca aproximativ 50 de milioane de euro pentru pregătirea porturilor și aeroporturilor franceze, după ce Camera Comunelor de la Londra a respins recent Acordul Brexit negociate de Guvernul britanic cu Uniunea Europeană.

Premierul francez a afirmat că va trebui dată o lege care să asigure un cadru legal pentru un Brexit fără un acord.
Totodată, potrivit sursei citate, un oficial UE urmează să efectueze vizite în toate țările membre pentru a ajuta la coordonarea planurilor de rezervă în caz Brexit fără un acord.

Cele mai afectate de un astfel de rezultat ar fi țările UE care au legături comerciale strânse cu Marea Britanie, printre care Irlanda, Olanda și Germania.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.