ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Perioada stării de urgență se prelungește în Franța, iar guvernul ia noi măsuri de securitate, în numele luptei împotriva terorismului. În curând, va fi imposibil să stai la cafenea și să lucrezi pe calculator, folosind o conexiune gratuită la Internet.
 
Potrivit unor surse citate de Le Monde, accesul la rețelele wireless publice ar putea fi curând interzis. Motivul invocat de Ministerul de Interne francez - rețelele WI-FI publice sunt greu de supravegheat.

Acest lucru ar prevede și blocarea accesului la serviciul TOR, care poate oferi comunicare anonimă pe Internet, potrivit franceinfo.fr. TOR este un sistem de comunicații ce te ajută să-ți maschezi IP-ul și locația.

Noua propunere a ministerului francez de Interne a a fost făcută în urma atacurilor teroriste de la Paris, din 13 noiembrie.
 
Pe scurt, asta ar fi artileria grea scoasă la înaintare de guvernul francez, în detrimentul libertății de comunicare.