ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma atacurilor teroriste de la Paris, pentru siguranța Franței și a celorlalte state europene, ministrul francez al Afacerilor Europene, Harlem Desir, a declarat că ar trebui ca frontierele Schengen să fie controlate mai drastic.

„Nu doar Franța a fost atacată, ci întreaga Europă. Toți am fost loviți, vom răspunde împreună și vom învinge împreună terorismul și Daesh (gruparea Statul Islamic)”.

Oficialul francez a cerut să se ia decizii privind deblocarea proiectului privind Registrul european al numelor pasagerilor (PNR), combaterea traficului de arme, dar și finanțarea teroriștilor. Acesta a mai cerut „posibilitatea consolidării controalelor la frontiere, atât în interiorul spațiului Schengen, cât și la frontierele externe”.

Potrivit The Telegraph, citat de b1.ro, Franţa urmează să solicite oficial suspendarea Acordului Schengen si va cere celorlalte ţări membre ale zonei de liberă circulaţie să reia controlul identităţii celor ce traversează graniţele.

Această măsură va fi propusă la întâlnirea de urgenţă a miniştrilor de Interne din Uniunea Europeană de vineri, de la Bruxelles.